Vogels 

 

Van pauw tot duif en van papegaai tot krielkip: er zijn wel 10.000 verschillende soorten vogels. Het leuke van veel van deze soorten is dat ze een band kunnen vormen met mensen. Sommige vogelsoorten kunnen heel oud worden, zo kan een papegaai wel 50 jaar oud worden. Alle vogels hebben aandacht nodig, maar als u bedenkt dat een papegaai het intelligentieniveau heeft van een vierjarig kind dan is het helemaal duidelijk hoeveel aandacht een papegaai nodig heeft. Vogels zoals kippen en struisvogels kunnen niet goed vliegen, maar alle vogels hebben veren. De veren zorgen voor isolatie en waterdichtheid. Net als de haren bij een hond of kat gaan veren niet levenslang mee, ook vogels zijn soms in de rui. Meestal doen ze dit in de herfst, maar sommige vogels ook in het voorjaar.
Vogels laten het niet snel zien als ze ziek zijn. Als ze minder levendig zijn, ademen met een open snavel, de veren opzetten tot ze eruit zien als een bolletje, kale plekken hebben of een vies achterwerk, wacht dan niet te lang en neem contact op met de dierenkliniek. Ook voor het chippen kunt u bij ons terecht. 

Voor meer specialistische onderzoeken en ingrepen kunnen wij u doorverwijzen en/of de hulp inroepen van een vogelspecialist.