Fretten 

 

Fretten zijn bijzondere dieren. De ziekten die bij fretten voorkomen zijn ook vaak anders dan de ziekten bij honden en katten. In veel gevallen lijken de ziektebeelden bij fretten zelfs meer op die bij de mens.

Fretten stammen af van de bunzing en werden gedomesticeerd om te jagen op konijnen en knaagdieren. Samen met honden en katten zijn het de enige carnivoren die zijn gedomesticeerd. Inmiddels worden ze thuis gehouden worden ze als huisdier steeds populairder. Fretten zijn heel speels en actief, èn nieuwsgierig: het liefst kruipen ze overal in, achter, op en onder. Groepsdieren zijn het niet, en meer dan drie fretten in een groep houden is niet verstandig. Links in beeld vindt u meer informatie over huisvesting en voeding.

Om uw fret gezond te houden moet hij ieder jaar geënt worden. Als hij in contact komt met andere fretten is het ook nodig om regelmatig tegen oormijt te behandelen. Als eigenaar kent u uw fretje het beste, als u ziekteverschijnselen waarneemt, neem dan contact op met de kliniek.