Nieuws 

 

Etherische oliën

17 december 2020
Etherische oliën
Zijn ze wel veilig voor mijn huisdier?

Etherische oliën zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. De oliën kunnen kalmerend, ontstekingsremmend, opbeurend of pijnstillend werken. Maar zijn deze oliën wel veilig voor honden?

De reuk en huid van honden zijn veel gevoeliger dan die van een mens. Daarom kun je niet zomaar alle producten die je op jezelf gebruikt gebruiken op je hond. Veel etherische oliën zijn zelfs giftig voor je hond (zowel het inslikken van de olie als het aanbrengen op de huid)!

Welke etherische oliën zijn dan wel geschikt voor mijn hond?

 

 • Lavendelolie
  Kalmeert lichaam en geest
 • Kamille olie
  Ontspant en verminderd huiduitslag
 • Cederhoutolie
  Ontspant, kalmeert en zorgt voor een mooie vacht

 

Je kunt het beste een aroma diffuser gebruiken. Zet dan wel de deur van de ruimte open waarin je deze diffuser gebruikt, zodat de hond de ruimte kan verlaten als de geur te sterk voor hem/haar wordt.

Breng de olie liever niet aan op de huid. Wil je dit toch doen? Verdun de etherische olie dan heel goed met een dragerolie, zoals kokosolie, extra vierge olijfolie of amandelolie. Vermijd ogen, oren en neus.

 

 • Breng nooit olie aan bij puppy's, zwangere honden of honden met puppy's. 
 • Let op! Katten zijn nog veel gevoeliger dan honden.

 

Lees je eerst goed in voordat je etherische oliën gaat gebruiken. Er is veel verschil in kwaliteit van de etherische oliën.


Meer nieuws