Nieuws 

 

Maand van de Gebitsverzorging

1 januari 2020
Maand van de Gebitsverzorging
Hele maand gratis gebitscheck

Wat doe jij aan de gebitsverzorging van je dier? Wij poetsen elke dag onze tanden. Maar de meeste honden, katten, konijnen en cavia's doen dat niet. En dan is het ook nog eens niet zo eenvoudig te zien of het gebit er nog gezond uit ziet. Onze huisdieren kunnen het niet vertellen, en ze eten meestal gewoon door. 

Toch is het goed om er bij gebitsproblemen snel bij te zijn. Zo kunnen de bacteriën uit tandplak en tandsteen ook gevaar opleveren voor onder andere hart en nieren.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tandenpoetsen zorgt voor vermindering van tandplak & tandsteen en gingivitis wanneer dit minimaal om de dag gedaan wordt. Let op! Gebruik nooit tandpasta voor mensen, aangezien hier de voor dieren giftige stof fluor in zit, maar koop speciale tandpasta voor dieren. Klik hier voor de  poetsinstructie.

Naast tandenpoetsen zijn er ook nog andere mogelijkheden om het gebit van je dier te onderhouden. Er is voor honden en katten speciale dieetvoeding, bijvoorbeeld Royal Canin Dental, die het gebit ondersteunt. Ook heeft Orozyme Bucco Fresh producten die slechte adem en tandplak aanpakt. Daarnaast is er ook speciaal mondwater voor dieren te koop dat je door het water van je dier kunt doen, bijvoorbeeld Vet Aquadent.

Bovenstaande producten zijn allemaal voor de ondersteuning van het gebit. Belangrijk is ntauurlijk om het gebit regelmatig te laten checken door een dierenarts. Het kan zijn dat jouw dier een gebitsbehandeling nodig heeft en er kiezen of tanden getrokken moeten worden. Elke 1e donderdag van de maand hebben wij de gratis gebitscheck, maar deze maand kunt u de hele maand daarvoor langskomen (op afspraak!).

Niet alleen voor honden en katten is een goede gebitsverzorging van belang. Ook konijnen en knaagdieren hebben gebitsverzorging nodig, wat nog weleens wordt onderschat. Goede en juiste voeding, maar ook een regelmatige gebitscheck is erg belangrijk voor een gezond gebit.

De hele maand Februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscheck!

Aan de balie of telefonisch (0521-320212) kan je een afspraak maken. 


 


Meer nieuws