Huisdier van de maand 

 

September: Tyson, een stoere je-weet-wel kater...

Tyson, een stoere je-weet-wel kater...
..van bijna 2 jaar oud.

Tyson staat 's ochtends altijd de baasjes al op te wachten voor brokjes, behalve die ene ochtend. Tyson was er niet en de alarmbellen begonnen bij vrouwtje gelijk te rinkelen. Bij het openen van de achterdeur hoorde ze hem al luid miauwen. En daar lag hij; overal bloed op zijn kop en poten. Bij het optillen en weer neerzetten zakte Tyson gelijk weer door zijn achterpoten. Hij was vermoedelijk aangereden en had zich gelukkig naar huis weten te slepen. Foute boel!

Aangekomen op de kliniek is Tyson gelijk nagekeken en onder een roesje gebracht. De wonden zijn schoongemaakt en gehecht en er werden röntgenfoto's gemaakt. Op de foto zagen we dat zijn heupkop eraf was, wat een pech!

Gelukkig kon door middel van een operatie zijn heupkop worden verwijderd en is het bot weer glad gemaakt zodat hij er nagenoeg geen last meer van zou hebben. 

Zo gezegd, zo gedaan. Na een geslaagde operatie mocht Tyson dezelfde dag weer naar huis. Wel met de nodige pijnstillers en benchrust. Tja, rust kent Tyson niet! Na 2 dagen vond hij dat hij alweer de oude was en lag hij alweer in het hooi in de schuur en kwam hij bij de paarden kijken. De genezing is wonderbaarlijk snel gegaan. Tyson heeft nergens last van en klimt weer in de hoogste bomen. Bij auto's blijft hij gelukkig uit de buurt. Hij heeft zijn lesje wel geleerd!


Eerdere huisdieren van de maand