Huisdier van de maand 

 

December: Teddy speelt met z'n leven(s)

Teddy speelt met z'n leven(s)

"Wat nu? Stoppen heeft geen zin, want het kattenmandje ligt achterin en dan zal toch de autodeur open moeten en Teddy moet niet ontsnappen langs de snelweg.".....

Teddy is een stoere kater van twee jaar jong. Hij woont samen met oudere z’n maat Rufus en hun baasjes in een mooi huis met een heerlijke tuin. Teddy is wel stoer, hoor… maar erg handig is hij niet. Negen levens zeggen ze, maar bij Teddy gaan die wel hard! 

Als hij bijna een jaar is, wordt hij vreselijk ziek en heeft hoge koorts, bijna 41 graden! Na een kuur en medicatie knapt hij gelukkig op, maar een maand later is Teddy alweer in de kliniek. Hij heeft gevochten en zit onder de bijtwonden…na opnieuw een behandeling blijft het dan een klein jaar rustig..

Tot een mooie avond in oktober. Teddy komt ’s avonds laat strompelend thuis. Heeft hij weer vechtwonden opgelopen? Hij ademt ook zo raar valt zijn baasje op. Hij is zo kortademig dat de assistente hem gelijk opneemt om extra zuurstof te geven. Op de röntgenfoto die we later maken, wordt duidelijk wat er aan de hand is. Teddy heeft een gescheurd middenrif! Dat noemen we een hernia diafragmatica en zien we vooral na aanrijdingen door auto’s. Maar Teddy heeft aan de buitenkant helemaal  geen schade. Zelfs zijn nageltjes zijn niet beschadigd. Zijn baasje heeft hem in een hoge boom zien zitten, zou hij daaruit gevallen zijn? Dat zou een goede verklaring zijn. Misschien is hij van een tak gevallen en op een andere tak geland? Zijn buikorganen zijn deels naar z’n borstholte verplaatst (dwars dóór het gescheurde middenrif heen!) en daardoor komen zijn longen en hart in de verdrukking. Teddy wordt met spoed geopereerd.

Deze operatie is behoorlijk spannend, maar gelukkig komt hij er goed uit. Omdat hij zo’n zware operatie heeft gehad moet hij wel even blijven. Maar na twee dagen lijkt hij wonderbaarlijk opgeknapt! Hij wil absoluut naar huis, en dat mag. Het lijkt goed te gaan, maar drie dagen later vinden we Teddy toch weer te benauwd en hij houdt geen eten meer binnen. Op de röntgenfoto zien we dat één kant van z’n borstkas er niet normaal uit en we moeten besluiten om opnieuw te opereren .. en wat blijkt? Er is een nieuwe  beschadiging in het middenrif ontstaan. Teddy’s milt, buikvet en een deel van de maag zijn wederom door dat gaatje (5cm) naar z’n borstkas verhuisd.  Na weer een zware operatie en veel spannende uren en dagen voor zijn familie is het dan toch gelukt. Het gaat goed! Teddy is niet meer benauwd! De hele kliniek is dol op hem geworden, want hij is nog steeds superlief en schreeuwt letterlijk om aandacht. We willen hem al bijna niet meer missen.

Na deze operatie mag Teddy met de dierenarts in de auto mee naar de kliniek in Meppel. De dierenarts is nog maar net de snelweg opgedraaid als ze gestommel achterin de auto hoort. Het geluid komt van de plek van Teddy's mandje. Een luide miauw, en dan hoort ze even helemaal niets. Ohoh... De dierenarts moet op de weg blijven focussen, maar hoort nu gestommel en gespin schuin achter zich: Teddy is uit zijn mandje gebroken (bovenin zit een klein luikje) en naar voren gelopen in de auto!! Wat nu? Stoppen heeft geen zin, want het mandje ligt achterin en dan zal toch de autodeur open moeten en Teddy moet niet ontsnappen langs de snelweg. Doorrijden is dus de enige optie, maar Teddy maakt het de dierenarts heel makkelijk: hij besluit bij haar op schoot te gaan liggen in de rijdende auto!!! Gekke, lieve Teddy! 

Dezelfde dag gaat Teddy naar huis. De operatiewonden helen mooi en zijn baasje? Die zou het liefst  alle bomen omhakken en de auto’s om laten rijden, want hoeveel levens heeft Teddy nog over?


Eerdere huisdieren van de maand