Huisdier van de maand 

 

Maart: Tara de Bordeaux dog

Tara de Bordeaux dog
Tara is een beetje een aparte Bordeaux dog, ze is een beetje te hoog en erg slank voor een bordeaux dog en dat maakt haar uitermate snel voor dit ras.

Dat komt goed uit want haar grootste hobby is het najagen van konijntjes die ze tegenkomt tijdens de wandelingen over de velden achter haar huis. Natuurlijk alleen om een zoentje te geven, maar daar trappen de konijnen niet in. Toen ze een keer een konijn bijna bij z’n staartje had stak het konijn een drukke weg over. Dus Tara erachteraan…en boem!!  De bestuurder van een bestelbusje kreeg de schrik van z’n leven. Da’s best een harde klap zo’n 50 kg tegen je auto als je met een gangetje van 50km per uur naar je werk rijdt.

Tara was flink geraakt. Al kreupelend en bloedend strompelde ze naar haar bazin. Gelukkig is die zelf dierenarts en toen ze Tara een grote plas zag doen die helemaal rood was van het bloed was er maar één conclusie. Snel naar de praktijk!! Daar leek het eerst mee te vallen. Vooral kneuzingen en wat schrammen. Bij een echo van de buik waren er geen aanwijzingen voor schade. Dus lekker naar huis en in de watten leggen. Eenmaal thuis werd ze helaas steeds benauwder. Korte ademstootjes en maar puffen. Eenmaal weer terug bij de praktijk gaf een röntgenfoto aan dat ze longbloedingen had en een klaplong. Helaas kunnen we aan longbloedingen niets doen. Het zijn namelijk allemaal kleine bloedinkjes. Ze stoppen of ze stoppen niet…de komende dagen waren dus heel spannend.  Vooral bizar was, dat we haar hart aan de buitenkant zonder stethoscoop konden horen kloppen. Door beschadigingen was haar borstkas een ware klankkast geworden!  Gelukkig is ze een grote, sterke en fitte hond. Na 14 dagen rust en pijnstilling, kreeg ze weer interesse in spelen en konijntjes vangen. Zonder problemen gaat ze nu weer lekker mee wandelen, hardlopen en fietsen. Het busje is weer helemaal gerepareerd. Gelukkig was de bestuurder niet boos en was er verder niemand gewond. In verband met de grote schade aan de bus, belde de verzekering nog wel even op. Wat voor een hond kon dát nu geweest zijn? Ze geloofden het bijna niet. En Tara, zou ze ervan geleerd hebben?  Konijntjes zoenen wil ze nog steeds, maar een weg oversteken zonder baasje. Dát doet ze nooit meer.


Eerdere huisdieren van de maand