Huisdier van de maand 

 

Augustus: Sammie heeft zo'n pech

Sammie heeft zo'n pech
Op tweede Pinksterdag werd Sammie,  onze labradoodle,  1 jaar oud. Deze dag verliep wat minder feestelijk dan we hadden gedacht. 

Hij liep niet meer op zijn rechterachterpoot en likte er veel aan. Gelukkig konden we snel een afspraak maken bij de dierenarts,  waar 2 grasaren en een grasspriet uit zijn pootje werden gehaald.  We kregen medicijnen mee én het advies om zijn pootje meerdere malen per dag te weken in groene Biotex.

Sammie vindt het heerlijk om in het hoge gras te rennen. Helaas heeft hij dáár ook deze grasaren opgelopen. Grasaren gaan vaak door de scherpe punt en de weerhaakjes maar 1 kant op, namelijk het lichaam in.  Eenmaal in het lichaam veroorzaakt dit een ontstekingsreactie zoals zwelling, roodheid en pijn. Ook kan er pus uit komen.

Dus dan maar  een tijdje niet meer in het hoge gras rennen....

Nadat het eerst iets beter leek te gaan, bleef de roodheid aanhouden. Nogmaals werd er bij de dierenarts een grasaar uit zijn poot gehaald; nummer 3!  Na een aantal dagen genas het wondje tussen de tenen goed, maar toen ontdekten we iets hoger een wondje op de achterkant van zijn rechterachterpoot. De dierenarts kon ook hieruit weer een grasaar toveren. Waarschijnlijk is deze grasaar vanuit het vlies tussen de tenen naar boven gekropen. Nadat er inmiddels 4 grasaren waren verwijderd genazen de wondjes goed en ging het steeds beter.

Bijna 2 weken later,  Sammie  liep weer goed op zijn rechterachterpoot en  kon weer lekker overal tussendoor rennen en springen, begon hij op een avond veel aan zijn linkervoorpoot te likken. Wij herkenden dit gedrag en gingen eerst zelf het pootje inspecteren. Er zaten een aantal grasaren vast in zijn vacht. Toen we dit met een pincet en schaartje eruit konden halen, zagen we tussen zijn tenen toch weer een zwelling waar ook pus uit kwam. Helaas moest de dierenarts ook uit dit pootje weer een grasaar verwijderen.

Nu, 5 grasaren verder, zijn de wondjes goed genezen en kan Sammie weer lekker rondrennen. We letten voortaan (vooral in de zomer) wel extra goed op waar we hem laten rondrennen.


Eerdere huisdieren van de maand