Huisdier van de maand 

 

December: Mickey blijft kokhalzen

Mickey blijft kokhalzen
En dan zien we de boosdoener zitten. Een grote, lange, dikke, nare, scherpe...
Kokhalzen
Mickey is plots aan het kokhalzen. Maar is het wel echt spugen, of is het alleen kokhalzen? Hij spuugt namelijk bijna niets uit, hooguit een beetje slijm. En verder is hij eigenlijk ook best fit. Het eten eet hij ook gewoon op en dat blijft binnen. Maar telkens weer heeft hij kokhalsneigingen en dat ziet er zo beroerd uit. Bij ons op de kliniek blijkt hij ook koorts te hebben. Hij krijgt een middel tegen de koorts en de misselijkheid. Maar het helpt helemaal niets. De eigenaren hebben een filmpje gemaakt van het kokhalzen. Het is een beroerd gezicht, met zijn lijf tussen zijn ellebogen zit Mickey voorovergebogen en kokhalst steeds opnieuw.

Roesje
We besluiten om toch met een roesje te kijken wat er aan de hand is. Terwijl Mickey slaapt kunnen we goed achterin de bek kijken. Zonder roesje lukt dat echt niet, dan zit de tong in de weg en zie je niets. De eerste blik achterin de bek ziet er normaal uit. Maar dan schuiven we het zachte gehemelte wat naar voren met een haakje en zien we de boosdoener zitten. Een grote, lange, dikke, nare, scherpe... ...grasspriet.
Wat een geluk! Als dit het enige is, dan is Mickey heel snel weer een blije kat. Voorzichtig trekken we de grasspriet met een tangetje eerst verder de keel in. Want als we hem meteen de bek uit trekken snijdt hij teveel in het gehemelte.
Hoppa, daar issie!
We geven Mickey een prikje waar hij weer wakker van wordt en hij mag lekker weer mee naar huis.

Dan kan hij lekker weer spelen en stoeien met zijn broer. Mickey´s baasjes zien Mickey eigenlijk nooit gras eten. Maarja, welke kat eet niet af en toe een grasspriet? Beide broers komen graag thuis met kikkers en muizen. Lekkere doerakken zijn het.

Eerdere huisdieren van de maand