Huisdier van de maand 

 

Augustus: Luie Max

Luie Max

Max is een rode je-weet-wel kater van 10 jaar. Hij is 10 jaar geleden door zijn baasjes uit het asiel gehaald.

Ze waren op slag voor hem gevallen. Max is een beetje lui en is dan ook wat mollig (6.5 kg). Max vangt uit verveling wel eens een muisje of molletje, maar het liefst doet hij de hele dag niets. Beetje dommelen op een comfortabel plekje in de tuin.

Zo ook op deze warme, onfortuinlijke, vrijdagmiddag in juni... Nietsvermoedend ligt Max lekker te luieren op z'n vaste stekje in de tuin, als er ineens een enorme hond aan komt stormen en hem flink te grazen neemt en dit terwijl zijn baasjes niet thuis zijn. Ternauwernood kan hij ontsnappen aan de greep van de hond en strompelt naar de buurman, die gelukkig geen moment twijfelt en de ernstig gewonde Max met gierende banden naar de kliniek brengt.

De schade is niet gering. Max heeft gebroken ribben en een geperforeerde long. De borstkas is in flarden gescheurd. We kijken zo in z'n borstkas!  Max wordt met spoed geopereerd, ook al kunnen we zijn baasjes niet bereiken. Gelukkig heeft de buurman de naam van de hondeneigenaar wel gekregen. Het is heel spannend of Max het gaat redden, maar we gaan ervoor! De gebroken ribben worden verwijderd en de gescheurde borstspieren gehecht. Na deze uitgebreidde operatie wordt Max voor een aantal dagen opgenomen en intensief verzorgd met allerlei toeters en bellen rondom zijn borstkas. Door de beet heeft hij ook een klaplong. Met een slangetje (drain) zuigen we een paar keer op een dag de lucht naast zijn longen af, zodat de longen weer kunnen ontplooien. Hij heeft veel pijn en de eerste dagen ligt hij alleen maar. Na vijf dagen is Max toch stabiel, hij wil alleen niet zo best eten bij ons en daarom proberen we of het thuis beter gaat.

Thuis knapt Max heel langzaam wat op, hij rust veel en om de dag komt zijn baasje met Max voor een verbandwissel. Tijdelijk logeert hij in een bench, zodat hij goed kan uitrusten.  Na 14 dagen is de laatste controle en worden de hechtingen verwijderd. Het gaat weer goed met Max. Nu een maand later is zijn haar weer aardig aangegroeid. En die extra kilootjes? Die zijn eraf!


Eerdere huisdieren van de maand