Huisdier van de maand 

 

December: Lucky heeft toch even pech

Lucky heeft toch even pech
Vorige week was het een erg hectische dag met veel verkeer op het erf en dat ging mis.

Lucky de enige pup
Lucky is als enige puppy overgebleven uit een nestje van drie. Hij is een Zwitserse Sennenhond. Zijn oma en moeder waren al vier jaar samen op onze boerderij. Toen afgelopen zomer zijn oma overleed vonden wij het sneu om Laika (de moeder van Lucky) alleen te laten. Op datzelfde moment werd Laika loops en besloten wij haar te laten dekken zodat we een puppy konden houden. Het was Laika haar eerste nestje en ze wist zich geen raad met haar eerste pup die ze in de boswal gekregen heeft. We zagen het te laat en ze is er bovenop gaan liggen. Het tweede puppy was Lucky. En het derde puppy is dood geboren.

Een ongeluk
Lucky is een klein dik pijpje van acht weken. Sinds twee weken kwam hij zelf uit het nest en liep met zijn moeder over de boerderij. Vorige week was het een erg hectische dag met veel verkeer op het erf en dat ging mis. We zagen meteen dat hij niet meer op zijn pootje ging staan, dus zijn we naar de dierenarts gegaan om röntgenfoto’s te maken. Dat bleek niet goed. Een breuk bovenin het achterpootje waar het niet gespalkt kon worden. Er moest een operatie komen die erg prijzig was en die alleen in een gespecialiseerde kliniek kon. De tweede keus was om hem aan de pijnstillers te doen en kijken of het vanzelf aan elkaar groeit. Het idee dat het beestje zo moest lijden vond ik vreselijk dus besloten we dat de operatie moest gebeuren.

Vijf pennen in zijn poot
We konden terecht bij Dierenkliniek Steenwijk waar we erg vriendelijk ontvangen werden. Er werd goed uitgelegd wat er ging gebeuren. Lucky bleef achter voor de operatie en een paar uur later werden we al gebeld dat de operatie geslaagd was. We konden hem ophalen. Alles werd goed uitgelegd: wat er gebeurd was en wat de nazorg werd. Hij heeft nu vijf pennen in zijn pootje, die er als alles goed is over drie weken weer uit mogen. Zelfs tussendoor werd er nog een keer gebeld door de dierenarts hoe het ging met Lucky. Nu na vier dagen zijn we weer terug geweest om het verband te wisselen. Hij loopt zelfs al weer wat op zijn pootje gelukkig.

Ik krijg het gevoel dat de kliniek echt betrokken is en dat ervaar ik als heel fijn omdat ik het toch heel wat vind allemaal voor zo n klein hondje. We hebben goeie hoop dat Lucky uitgroeit tot mooie grote waakhond.

Groetjes, Angelina (baasje van Lucky)


Eerdere huisdieren van de maand