Huisdier van de maand 

 

September: Dappere Loena overleeft veertien hagelkogels

Dappere Loena overleeft veertien hagelkogels
Vrijdag 24 augustus is voor Loena, een tweejarige Noorse boskat uit Steenwijkerwold, een grote ongeluksdag. ’s Morgens vroeg gaat ze naar buiten.

Loena is erg graag buiten: op een heerlijk plekje buiten in het zonnetje liggen genieten of fanatiek achter muizen aanjagen en die trots mauwend thuis komen brengen. Normaal komt ze halverwege de dag of in elk geval ’s avonds altijd terug, maar vandaag niet. Loena’s baasjes zoeken en roepen, maar geen teken van Loena.

Eindelijk! Zondagavond om tien uur is ze terecht! Maar hoe, ze zit in elkaar gekropen bij de achterdeur. Ze loopt kreupel, maar ze is er weer helemaal en Loena’s baasjes besluiten haar in de bench wat rust te geven.

Loena blijft echter kreupel en wordt naar de dierenarts gebracht. Het pootje is inderdaad niet in orde en er wordt een röntgenfoto gemaakt. Er lijkt even wat mis te zijn met het röntgenapparaat want de foto staat vòl met kleine witte rondjes. Wat is er aan de hand? Met het röntgenapparaat is niets mis, maar met Loena des te meer: ze loopt rond met wel veertien hagelkogels in haar lijf! Haar achterpoot is in meerdere stukken gebroken door de kogels. Wie heeft dit op zijn geweten? Dit houden we allemaal niet voor mogelijk!

Loena wordt bij ons in de kliniek geopereerd. Het lukt om acht van de kogels te verwijderen en haar pootje wordt gerepareerd met twee speciale pinnen die het bot weer stabiel maken. Het is nog wel even spannend omdat er nog een kogeltje is achtergebleven in het bot, die was niet te verwijderen. Gelukkig is Loena geweldig en ze herstelt voorspoedig.

Als ze straks genezen is mag ze weer lekker achter haar zusje Isa aanrennen. Maar voorlopig moet ze binnen blijven, rust in de bench. Op schoot liggen mag gelukkig wel, want dat doet ze maar al te graag. Als het even kan kruipt ze op bed om heerlijk tegen je aan in slaap te vallen.

Meer informatie is te zien in dit filmpje van Hart van Nederland op 4 september 2012.

Dat dit gebeurd is is verschrikkelijk. We hopen dat mensen die iets verdachts zien dit melden bij de politie.


Eerdere huisdieren van de maand