Huisdier van de maand 

 

Augustus: Danne heeft een tandje bij te zetten

Danne heeft een tandje bij te zetten
"Danne is nu zes jaar en een beetje, ze is een Podenco Ibicenco en al doet haar ras denken dat ze een Spaanse rescue is, is ze echt in Nederland geboren, met een heuse stamboom erbij."

"Een apart gebitje heeft ze altijd al gehad, al een tijd geleden merkten we dat ze uit haar bek begon te stinken en vieze tanden had, dierenarts Tobias had er in 2011 al eens naar gekeken en zei dat ze toch wel kandidaat was voor een gebitssanering, ondertussen noemden wij haar al gekscherend ‘Stinkie’.   

Eind juni 2013 toch haar gebit maar laten zien in de kliniek, want ik had zelf ook al het idee dat het echt heel erg geworden was... Mijn vermoedens werden bevestigd door dierenarts Liesbeth en een paar dagen later was het dan zover, mijn allerliefste schat ging onder zeil voor een vreselijk noodzakelijke ingreep. Toen ze eenmaal onder narcose was, liet dierenarts Anne mij haar gebit goed zien, ik schrok me rot en schaamde me dood, hoe heb ik dit kunnen missen??? Wat voor pijn moet ze hebben gehad!! Nooit heeft ze iets laten merken van pijn of ongemak in en aan haar bek.

Danne is best een rare hond, ik mag nooit in haar bek kijken, of anderszins iets onder dwang doen, ze laat het wel toe als het moet. Maar daarna mag ik weer druk aan de gang om haar aandacht voor mij terug te krijgen, want dan negeert ze me totaal

Na de ingreep, waarbij er heel veel tanden en kiezen getrokken zijn en de overgebleven elementen zijn schoongemaakt, knapte ze snel weer op en is zelfs wat in gewicht aangekomen ( ook geen overbodige luxe, want het is al een dunnert van zichzelf).

Onze dank gaat daarom ook uit naar het geweldige team van de dierenkliniek!
Namens de baasjes van Danne"

Hoe is het met het gebit van uw eigen viervoeter? Stinkt hij wel eens uit zijn bek? Dan is het goed om langs te komen op de kliniek voor een gebitscontrole. Vaak is het moeilijk om de tanden en vooral de kiezen thuis goed te bekijken. Elke eerste woensdag van de maand kan dit gratis op afspraak bij Dierenkliniek Meppel. Elke eerste donderdag van de maand kan dit gratis op afspraak bij Dierenkliniek Steenwijk.


Eerdere huisdieren van de maand