Huisdier van de maand 

 

Augustus: Bram is beschoten

Bram is beschoten
Vrijdagmiddag kwam de buurvrouw naar me toe. Ze was helemaal in paniek, want ze had Brammetje gevonden met een gewond oog!

Zijn oog zag er slecht uit en helemaal onder het bloed. Gauw naar de dierenarts! Na een aantal foto's te hebben gemaakt bleek hij beschoten te zijn met een luchtbuks! Twee kogeltjes waren langs zijn oog achter de keel terecht gekomen! Wat vreselijk! 

De kogels moeten eruit
Dierenarts Tobias wilde ze er gelijk uit halen. Bram was nog onder narcose voor de foto's dus als hij het gelijk zou doen hoefde hij niet nog een keer een roesje. Wat was ik blij dat hij er gelijk actie van maakte! Aan het eind van de dag waren beide kogels eruit! 

Nu het oog nog
We hebben hem lekker mee naar huis genomen en verwend. Hij kreeg nog antibiotica en pijnstillers en knapte snel op. Nadat Bram weer een beetje bijgekomen was, moesten we zijn oog behandelen. Dagelijks een paar keer druppelen en zalven, dat vond Bram het minst leuk van dit alles. Maar er wachtte hem wel elke keer een lekker snoepje, dus viel het toch wel mee.

Lekker kats
Bram is een enorme knappe en relaxte kat! Hij snapte er zelf niks van, dan keek hij je aan alsof hij wilde zeggen "vrouwtje, wat is er aan de hand dat ik niet naar buiten mag?" Hij heeft erg veel geluk gehad. Zijn oog herstelt goed. Of hij er helemaal mee kan zien is niet echt duidelijk maar het oog hoeft er niet uit! Wat zijn we blij voor hem. Bram heeft nu een nieuw huisje gekregen waar hij straks veilig buiten kan spelen. Want dat vind hij het leukst, leven in vrijheid. Lekker kats! 

Bedankt, lieve dierendokters, voor de goede zorg!! 


Eerdere huisdieren van de maand