Huisdier van de maand 

 

Februari: Boris kan plots niet meer lopen

Boris kan plots niet meer lopen

Boris is pas 4 maanden oud en tot gisteren (10 januari 2018) een levendige pup. Vrij plots is hij slomer en kan hij niet meer op zijn achterpoot staan. Genoeg reden om bij ons langs te komen voor onderzoek. Eerst lijkt er nog niet zo veel aan de hand, er lijkt geen breuk aanwezig en alle gewrichten voelen normaal aan. Boris heeft wel wat verhoging, er wordt gestart met een ontstekingsremmer. We willen wel  dat het morgen al wat beter gaat met Boris, anders moet hij terugkomen.

Helaas is Boris er de volgende dag weer, het gaat helemaal niet beter. De koorts is nog hoger en Boris kan nog maar met moeite staan. Beide kniegewrichten en een hakgewricht zijn opgezet. Op röntgenfoto's is te zien dat er geen schade aan het bot is. Er wordt een beetje gewrichtsvloeistof afgenomen, deze lijkt normaal op motorolie en moet het gewricht smeren. Bij Boris lijkt het meer op chocolademelk...een bacterie is via de bloedbaan in de gewrichten gekomen en heeft de boel doen ontsteken.

Er wordt direct gestart met een breed spectrum antibioticum en de gewrichtsvloeistof wordt doorgestuurd naar het lab voor een kweek. Gelukkig knapt Boris snel op, na 2 dagen loopt hij weer rond en heeft hij geen koorts meer. Het lab vindt een nare bacterie in de gewrichtsvloeistof, gelukkig is deze bacterie goed gevoelig voor het antibioticum waarmee we Boris behandelen. Het ziet er naar uit dat Boris dit avontuur zonder kleerscheuren gaat doorstaan.


Eerdere huisdieren van de maand