Huisdier van de maand 

 

Oktober: Allemansvriend Max...

Allemansvriend Max...
...gaat graag op stap.

Sinds het voorjaar was Max steeds een aantal dagen van huis. Aangezien het mooi weer was, dacht ik dat hij lekker buiten op pad was. Hij kwam ook wel weer regelmatig thuis om te eten, dus maakte ik mij verder geen zorgen. Tot Max een paar weken geleden ziek thuis kwam, ook nu was hij een week van huis geweest. Hij was niet zichzelf, zat stil in een hoekje, had weinig energie, at en dronk niks en was ook nog aan de diarree en aan het braken. 

Toen ik bij de dierenarts kwam bleek dat Max erg ondervoed en uitgedroogd was. Het beste was om hem op te laten nemen. Hij kreeg een infuus en werd onder dwang gevoed, daarnaast kreeg hij de nodige medicijnen. Na een dag opname knapte hij nog niks op, waardoor wij hebben besloten om allerlei onderzoeken te laten doen. Hier kwam helaas niks uit. 

De derde dag van opname kwamen de assistentes erachter, dat wanneer zij Max wat aandacht gaven en vervolgens eten voor hem neerzetten, hij zelf al wat begon te eten. Dit ging vervolgens zo goed, dat ik Max weer mocht meenemen naar huis. 

Na een paar dagen weer thuis te zijn, zag ik ineens een foto van Max op Amivedi voorbij komen. Iemand anders had hem als vermist opgegeven. Achteraf bleek dit iemand bij mij uit de buurt te zijn. Zij had Max blijkbaar in huis gehaald en omdat hij nu al een tijd niet meer buiten was geweest, als vermist opgegeven. Dit verklaard ook waarom hij in het voorjaar zo vaak van huis was.

Op dit moment gaat het weer helemaal goed met Max, dankzij alle goede zorgen van de dierenkliniek. Max is een echte knuffel kat en ligt het liefst de hele dag bij je op schoot. Voor nu houd ik hem nog lekker even binnen, wat hij ook helemaal niet erg lijkt te vinden. Zo lang hij maar voldoende aandacht krijgt, is hij tevreden.    


Eerdere huisdieren van de maand