Tobias van der Vlerk 

 

Dierenarts

Tobias van der Vlerk - Dierenarts

Al van jongs af aan ben ik een dierenfanaat. Op de boerderij waar ik opgegroeid ben liepen allerlei dieren rond, honden, katten, kippen, paarden, schapen en varkens. Mijn ouders vonden het heel belangrijk dat mijn broer en ik zelf verantwoordelijk waren voor de dieren. Zo leerden we al vroeg hoe de dieren verzorgd moesten worden.

De keuze voor de opleiding na mijn middelbare school was dan ook niet zo moeilijk, diergeneeskunde. Gelukkig werd ik direct ingeloot en studeerde ik in het jaar 2000 af.
Direct daarna werkte ik een jaar in Maasland als dierenarts, hier behandelde ik alle diersoorten. Het ene moment was ik een keizersnede bij een koe aan het doen, om even later een kitten te enten. Hierna heb ik mij een jaar gespecialiseerd in chirurgie op de universiteit in Utrecht. In Woudenberg ben ik mij meer gaan toeleggen op geneeskunde voor gezelschapsdieren, hier heb ik mij verder kunnen ontwikkelen in de interne geneeskunde en chirurgie van kleine huisdieren. Ook behandelde ik hier veel konijnen en ratjes. Bij de spoedkliniek in Amsterdam heb ik veel geleerd over intensieve zorg en trauma patiënten. De kennis en ervaring die ik al doende opgedaan heb ga ik voor uw dier inzetten.

Sinds 1 april 2010 ben ik eigenaar geworden van de praktijk in Steenwijk, op 1 januari 2012 is hier de kliniek in Meppel bijgekomen. Bij ons staat uw huisdier centraal, wij willen uw dier gezond maken, en houden!

Graag tot ziens in de kliniek!

Tobias