Convalescence Support Diet 

 

Herstel na ziekte of operatie bij hond of kat
In de periode dat uw hond of kat van een ziekte of operatie herstelt, heeft hij extra zorg en aandacht nodig. Misschien moet u medicijnen geven, de wond controleren of een verband verwisselen. Gedurende deze herstelperiode is ook de voeding erg belangrijk. Uw huisdier kan speciale dieetvoeding nodig hebben en misschien moet u het dier aanmoedigen om voldoende te eten. De extra zorg die u in deze periode aan uw huisdier geeft, zal hem helpen sneller te herstellen.

De belangrijkste eigenschappen van een dieetvoeding tijdens de herstelperiode
Alle dieren hebben een uitgebalanceerde voeding nodig, die voldoende energie bevat en de juiste hoeveelheden en verhoudingen van de noodzakelijke voedingsstoffen. Daarnaast is het belangrijk dat een dier altijd de beschikking heeft over schoon en vers drinkwater. Een goede voeding is extra belangrijk wanneer een huisdier ziek is geweest, een operatie heeft ondergaan of een aantal dagen niet heeft gegeten. Met de juiste voeding zal het dier sneller herstellen en wordt het risico van infecties beperkt.

Meer energie en extra smakelijk
Tijdens de herstelperiode heeft een dier meer energie nodig dan normaal. Er moeten weefsels worden hersteld die door de ziekte, verwonding of operatie zijn beschadigd en er moeten infecties worden bestreden. Omega-3-vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking en ondersteunen het maag-darmkanaal. Door het vetgehalte in de voeding te verhogen wordt het  energiegehalte van de voeding verhoogd. Hierdoor hoeft het dier van een dergelijke voeding minder te eten om voldoende energie binnen te krijgen. Daarnaast is de voeding dankzij het hoge vetgehalte en de hoogwaardige ingrediënten extra smakelijk. De extra smakelijkheid is belangrijk omdat zieke dieren vaak een verminderde eetlust hebben en de opname van voeding essentieel is voor een optimaal herstel.

Meer eiwit
Een hond of kat heeft tijdens de herstelperiode meestal meer eiwit nodig. Eiwit is een belangrijke bouwstof voor herstel van beschadigd weefsel. Daarnaast speelt eiwit een belangrijke rol bij de bestrijding van infecties. Verder wordt eiwit als energiebron voor het lichaam gebruikt. Een dieetvoeding met extra eiwit van hoogwaardige kwaliteit helpt te voorkomen dat het dier weefsel van het eigen lichaam (bijv. spieren) als energiebron gebruikt tijdens de herstelperiode. Het dier herstelt sneller als hij zijn  lichaamsreserves niet hoeft te verbruiken.

Extra vitaminen en mineralen
Een aantal vitaminen en mineralen zijn extra belangrijk tijdens het herstelproces. Een speciale dieetvoeding voor de herstelperiode bevat de juiste balans van vitaminen en mineralen om de herstelperiode te verkorten en de reserves in het lichaam aan te vullen.

De belangrijkste eigenschappen van het Convalascence Support Diet zijn:

  • hoog energie gehalte
  • Antioxidanten
  • Goede verteerbaarheid

Voor meer informatie over het Convalescence Diet van Royal Canin, klik hier.