Klantervaringen 

 

Tta- rapid van Ichja, iets minder rapid dan normaal..

Tta- rapid van Ichja, iets minder rapid dan normaal..

Op donderdagmiddag 9 April heeft Ichja tijdens het spelen haar linker achterpoot bezeerd, ze jankte een keer flink en liep op drie poten het huis in om in haar mand te gaan liggen, daar bleef ze in liggen wilde er niet uitkomen en als ze eruit kwam liep ze op drie poten en was het alleen om een plas te doen in de tuin. Op vrijdag was er niets veranderd dus toch even naar onze eigen dierenarts, deze constateerde al snel dat de kniebanden en waarschijnlijk ook de meniscus stuk zijn en kregen we het telefoonnummer van Dierenkliniek Steenwijk.

Op maandag 13 April hebben we Dierenkliniek Steenwijk gebeld en alles uitgelegd en afspraak gemaakt om de volgende dag Ichja te komen brengen voor foto’s en operatie. Op de foto’s bleken idd de kniebanden gescheurd en de meniscus ook stuk te zijn. We hadden voor de TTA rapid methode gekozen omdat hier minder risico’s voor complicaties bij zitten. De operatie was goed gegaan en we mochten Ichja al snel weer ophalen. We kregen een kap mee om die thuis om te doen want ze mocht niet aan de wond zitten, de eerste dagen vond ze dat een beetje vreemd en vervelend maar al snel was ze er aan gewend.

Dinsdag 21 April moesten we de eerste keer terug komen, helaas was de wond nog steeds open dit had eigenlijk dicht moeten zitten na een week en ze belastte de poot nog helemaal niet. Op Vrijdag waren we blij, de wond is dicht en had niet meer gelekt. Dinsdag 28 April 2e keer terug komen, wond is dicht maar Ichja heeft koorts, haar poot is erg dik en warm en ze gebruikt de poot nog steeds helemaal niet. Ichja eet en drinkt slecht en ook komt ze weinig in de benen. Er wordt een kweek afgenomen om te weten welke bacterie er in zit om de goede medicijnen daar tegen te kunnen geven. Wij krijgen in ieder geval een nieuwe kuur mee en wij moeten proberen de wond schoon en open te houden met Betadine Scrub. Als we het niet vertrouwen moeten we contact opnemen. Donderdag 30 April komen we weer op controle, wond is weer dicht gegaan, koorts is er nog steeds en de poot blijft dik, ook wil Ichja niet meer eten dus doen we er wat blikvoer overheen wat ze dan nog wel eet. Ze reageert niet op deze kuur, dus weer een andere kuur meegekregen.

Ze zijn erg begaand in de praktijk en met ons mee bezorgd over Ichja, en als we het niet vertrouwen of als het slechter gaat met Ichja dat we direct moeten bellen en komen, iedereen was op de hoogte van de situatie. Het weekend zijn we doorgekomen en op maandag 4 Mei komen we weer voor controle, met Ichja gaat het nog steeds niet goed. De uitslag van de kweek is binnen het blijkt een niet veel voorkomende bacterie te zijn en we moeten beginnen met spuiten geven in de bilspier, dat betekende dat we dagelijks 2x op en neer naar Steenwijk zouden moeten, ook hebben ze een dierenarts voor ons benaderd bij ons in de buurt alleen deze kon niet beide momenten spuiten dus zaten we nog met één moment, gelukkig hebben wij in de familie iemand met een medische achtergrond en zij mocht het spuiten uitvoeren.

Donderdag 7 mei moeten we terug komen, Ichja reageert hier goed op, ze knapt al wat op, eet weer en is vrolijker, ook wordt de poot al wat dunner en de koorts minder en heel af en toe gebruikt ze na een maand de poot weer wat. We moeten nog 5 dagen door gaan met 2x per dag spuiten. Maandag 18 mei komen we terug op controle, iedereen is tevreden, ze gebruikt de poot steeds meer, heeft nog lichte verhoging maar dat kan ook van de autorit komen, we mogen nu iets meer met Ichja gaan lopen. Maandag 1 juni zijn we weer op controle, Ichja hersteld goed, we moeten zo doorgaan. De volgende afspraak is op woensdag 1 juli en Ichja gebruikt zijn poot bijna weer volledig, dus zijn benieuwd wat de dierenarts dan zegt.

Wij zijn ondanks de complicatie erg blij dat we naar Steenwijk zijn gegaan, het personeel is erg vakkundig en meelevend.


Meer klantervaringen

Boss kan de wereld weer aan

Boss kan de wereld weer aan

Ik vind het zo bijzonder hoe Boss herstelt van zijn operatie (3 juli 2020) aan zijn rechter achterpootje. Het gaat zo goed en voorspoedig.

Lees verder
 
Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Hallo allemaal,

Het gaat al heel goed met mijn poot. Woensdag 14 augustus 2019 ben ik geopereerd. Vrouwtje zegt dat ik al te actief ben, ik loop al zelfs weer op mijn geopereerd pootje. 

Lees verder
 
Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Op 28 juni 2019 is Kyara geopereerd aan haar rechter achterpoot d.m.v. een Tight Rope. door Tobias. Kyara had een gescheurde kruisband. Ik heb voor de Tight Rope gekozen omdat uit de foto's bleek dat Kyara ook nog HD in beide heupen heeft. Kyara is net 3 jaar geworden.

Lees verder