Klantervaringen 

 

TTA rapid operatie Shiera

TTA rapid operatie Shiera

Shiera is een rottweiler teefje van net 6 jaartjes jong. Ze is door haar kruisband aan haar linkerachterpoot gegaan, en moest dus naar een dierenarts.

Even gegoogeld en bij Dierenkliniek Steenwijk terecht gekomen, ik kon snel bij Tobias terecht. Een fijn team en goede kennis van zaken.

Inmiddels is ze terwijl ik dit schrijf twee weken geleden geopereerd. Ik twijfelde tussen Tight Rope of TTA Rapid. In overleg zijn we uitgekomen op de TTA Rapid methode, het had net zo goed de Tight Rope kunnen worden, maar aangezien mijn verzekering 80% vergoed, en mijn financiële situatie het toelaat, is het de TTA Rapid geworden. Ook speelde het vlotter herstel na de operatie een grote rol.

Twee dagen voor de operatie (zodat Shiera alvast kon wennen aan de nieuwe inrichting), de kamer een beetje verbouwd, salontafel eruit en de banken in een hoek gezet, extra karpet op de vloer, zodat ze een ruime ruimte had om rustig bij te komen na de operatie en daarna. De dag van de operatie was gekomen, naar Steenwijk gegaan en Shiera werd in slaap gebracht voor de foto's. Nauwkeurig werd alles opgemeten en het best passend implantaat gekozen (een blauwe). Ze ging goed uitgerust en gezond de operatie in, we mochten na 2 uurtjes terugkomen, om bij haar te zijn wanneer ze wakker werd.

Toen we er na 2 uur waren, kreeg ze een middel om wakker te worden uit de narcose, ik vond dat fijn, ze raakte niet in paniek want ik was bij haar. We hadden een gesprek over dat de operatie goed was verlopen en hoe nu verder, na een week terug komen voor controle. Toen ze weer wat bij bewust zijn was, hebben we haar naar de auto gebracht en konden naar huis.

Thuis uit de auto getild en hebben haar rustig uitlaten slapen. Ze was in de ochtend geopereerd en 's avonds wou ze naar buiten voor een plasje. Pas twee dagen na de operatie heeft ze weer gepoept. De eerste week bij haar in de kamer op de bank geslapen. Ze mocht niet aan de wond likken, de plastic kap die ik had meegekregen was geen optie, complete paniek dus gelijk maar weer af, een paar shirts verknipt en die om de poot gedaan en boven op haar rug vastgezet met een veiligheids speld. Totdat ik op internet de Comfy Cone tegenkwam, dit is een kap van zacht materiaal die je ook nog kunt ombuigen, deze kap wou ze wel om, gelukkig.(zie foto). Deze kap s'nachts omgedaan en overdag shirt om.

Shiera zette na 1,5 dag haar geopereerde poot alweer voorzichtig aan. Nu lopen we kleine stukjes in langzame stap, totdat ze heeft gepoept en dan gaan we weer terug, ze loopt alweer goed, alleen in draf hinkt ze, dus dat doen we nog niet, we zijn tenslotte nog maar 14 dagen verder na de operatie. Ik heb al die tijd niet aan Shiera gemerkt dat ze pijn heeft gehad, natuurlijk hebben we de eerste twee weken wel pijnstillend gebruikt.

We hebben nu de tweede controle (na twee weken) achter de rug, de wond is goed dicht en de kap hoeft niet meer om! Over 4 weken weer controle, en dan word er een foto gemaakt, om te kijken of alles goed aan elkaar is gegroeid, als dat het geval is beginnen we met spieropbouw. Tot heden is mij alles 100% meegevallen! ik kan niet zeggen dat er iets is tegengevallen, ja het slapen op de bank breekt je op, maar daar heb ik zelf voor gekozen, zodat mijn man door kon slapen, want er moet ook gewerkt worden. Ik heb me wel veel zorgen gemaakt vooraf, en ook na de operatie was ik vaak onzeker, of alles wel goed was, dit was totaal niet nodig geweest, maar ja, zo zit ik nou eenmaal in elkaar, het is toch je hondje he! Zelfs het rustig lopen aan de riem is geen probleem, terwijl Shiera normaal helemaal hieperdepiep is, maar op de één of andere manier snapt ze het, en neemt ze het voor lief.

Shiera gaat ook mee in de auto als ik naar mijn werk ga, ik heb daarvoor een uitschuifbare loopplank gekocht, die gebruik ik als ze uit de auto moet, ik laat haar er rustig vanaf lopen, in de auto til ik haar, eerst de voorpoten in de auto en dan til ik de achterkant erin.

Ik ben blij dat ik met Shiera naar Dierenkliniek Steenwijk ben gegaan, een fijn adres voor zowel hond als baasje. Als ik voor controle komt, loopt ze kwispelend mee naar binnen, dit zegt heel veel.

Henriëtte Janssen uit Fluitenberg.


Meer klantervaringen

Boss kan de wereld weer aan

Boss kan de wereld weer aan

Ik vind het zo bijzonder hoe Boss herstelt van zijn operatie (3 juli 2020) aan zijn rechter achterpootje. Het gaat zo goed en voorspoedig.

Lees verder
 
Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Hallo allemaal,

Het gaat al heel goed met mijn poot. Woensdag 14 augustus 2019 ben ik geopereerd. Vrouwtje zegt dat ik al te actief ben, ik loop al zelfs weer op mijn geopereerd pootje. 

Lees verder
 
Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Op 28 juni 2019 is Kyara geopereerd aan haar rechter achterpoot d.m.v. een Tight Rope. door Tobias. Kyara had een gescheurde kruisband. Ik heb voor de Tight Rope gekozen omdat uit de foto's bleek dat Kyara ook nog HD in beide heupen heeft. Kyara is net 3 jaar geworden.

Lees verder