Klantervaringen 

 

Thirza heeft een ingescheurde kruisband

Thirza heeft een ingescheurde kruisband
Wij hebben dierenkliniek Steenwijk bezocht omdat wij graag een second opinion wilden naar aanleiding van een bezoek dat we hadden gebracht aan een andere dierenarts.

Wij hebben dierenkliniek Steenwijk bezocht omdat wij graag een second opinion wilden naar aanleiding van een bezoek dat we hadden gebracht aan een andere dierenarts.

Onze hond, Thirza had last van zijn knie, de dierenarts die wij hadden bezocht zag onze hond een paar passen lopen en zegt ik zie het al, gescheurde kruisbanden. Helemaal afgescheurd en waarschijnlijk is de meniscus ook beschadigd. Thirza was heel zenuwachtig en trilde nogal, daarom was het moeilijk voor hem om de knie te voelen. Een foto maken voordat er werd overgegaan tot een operatie vond hij ook niet nodig, want daar zag je toch niet zoveel op. Hij zei: ik ben praktisch ingesteld als jullie hond nu last heeft van de ene poot dan zal zei binnenkort ook wel last krijgen van de andere. Je kunt geld besparen door nu allebei pootjes tegelijk te laten opereren. Wij vonden dit toch wel wat raar, het leek ons heel onprettig voor onze hond als ze ongeveer 6 weken helemaal niet zou kunnen lopen. Deze dierenarts wilde een vrij ingrijpende operatie doen, TTA. De kosten van dit alles zouden tussen de 2000 en 2500 euro komen.

Op zoek naar wat meer informatie kwamen we uit bij Dierenkliniek Steenwijk. Daar werd een minder ingrijpende methode toegepast: Tight rope. Omdat deze kliniek zich heeft gespecialiseerd in knieproblemen bij de hond leek het ons een goed idee daar naar toe te gaan.De ontvangst in de dierenkliniek was meteen al een stuk prettiger dan wij elders hebben meegemaakt, Thirza was ook minder zenuwachtig dan meestal. De dierenarts ging eerst een eindje met de hond buiten lopen om te zien hoe ze liep. Daarna werd ze grondig onderzocht.Toen bleek dat ze toch nog last had van haar gebit, hoewel ze eind februari nog bij een andere dierenarts was geweest waar al de nodige tanden en kiezen waren getrokken. Bij het bezoek in februari moest ik Thirza s,morgens om negen uur brengen en ik kon haar om drie uur s'middags weer ophalen. Toen ik haar opgehaald bij die dierenarts schrok ik van hoe ze eruit zag. Ze heeft nog twee dagen op de bank gelegen en liep alles lopen en daarna heeft ze nog wel een week getrild.

Bij Dierenkliniek Steenwijk wordt de hond onder narcose gebracht terwijl je erbij bent en daarna wordt er meteen aan de behandeling begonnen, we konden Thirza nu na een uur weer meenemen. Ondertussen waren er foto's gemaakt van de knie en was het gebit behandeld.Thirza was nu heel snel weer de oude en heeft vrijwel geen last gehad van het trekken van de kiezen. Echt een wereld van verschil met de behandeling van februari. 

Een week na ons eerste bezoek werd Thirza geopereerd aan haar knie. Gelukkig bleek dat de eerste dierenarts de zaak veel te negatief had ingeschat. De knieband was niet helemaal afgescheurd en er kon worden volstaan met het schoonmaken van de knie en het weghalen van "rafels". Thirza hersteld prima, het litteken is goed geheeld en ze loopt alweer heel aardig.Ik vond het prettig dat we een brief meekregen die uitlegt wat je mag verwachten van je hond en wat je moet doen. De na-controles zijn bovendien bij de kosten van de operatie inbegrepen.Ik vond het ook fijn dat we een kaartje meekregen waarop stond welke tanden en kiezen getrokken waren. 

Vriendelijke groeten,
Wieke en Gelske Koopmans


Meer klantervaringen

Boss kan de wereld weer aan

Boss kan de wereld weer aan

Ik vind het zo bijzonder hoe Boss herstelt van zijn operatie (3 juli 2020) aan zijn rechter achterpootje. Het gaat zo goed en voorspoedig.

Lees verder
 
Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Hallo allemaal,

Het gaat al heel goed met mijn poot. Woensdag 14 augustus 2019 ben ik geopereerd. Vrouwtje zegt dat ik al te actief ben, ik loop al zelfs weer op mijn geopereerd pootje. 

Lees verder
 
Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Op 28 juni 2019 is Kyara geopereerd aan haar rechter achterpoot d.m.v. een Tight Rope. door Tobias. Kyara had een gescheurde kruisband. Ik heb voor de Tight Rope gekozen omdat uit de foto's bleek dat Kyara ook nog HD in beide heupen heeft. Kyara is net 3 jaar geworden.

Lees verder