Klantervaringen 

 

Ruige Frommel moet zich rustig houden...

Ruige Frommel moet zich rustig houden...
...en dat vond hij erg moelijk!

8 Februari heeft Tobias, met hulp van Angela, een TTA in Frommel zijn linkerachterpoot gezet. Frommel is namelijk nogal lekker ruig waardoor helaas zijn kruisbanden waren gescheurd, dus een operatie was nodig. Tijdens de operatie kwamen ze de meniscus tegen waar eigenlijk niet veel meer van over was. Dan maar stukje voor stukje eruit halen. Verder ging de operatie zoals het zou moeten gaan. Het was ook erg mooi en interessant om te zien.

De eerste 6 weken na de operatie mochten we Frommel alleen aangelijnd naar buiten doen zodat hij zijn pas geopereerde knie niet zou overbelasten. Zo goed en kwaad als het ging probeerden we hem in huis ook rustig te houden. Maar het was wel belangrijk dat we dagelijks zo'n 5/6 keer een klein stukje met hem gingen wandelen. Na 4 weken zijn we met hydrotherapie begonnen bij Beest en Baas met Sylvia Haveman. Dit is een hele mooie aanvulling op het wandelen wat we al deden. Hij mag daar in een bad met een loopband erin en kan dus lekker lopen zonder zijn knie al te veel te belasten en kan dan wel zijn spieren trainen.

Na de 6 weken mochten we voor controle komen en werd er ook een röntgenfoto gemaakt van zijn knie. Er wordt dan gekeken of het bot alweer aan het dicht groeien is. En dat was zo, dus mochten we eindelijk ook weer het speuren met Angela oppakken, wat natuurlijk ook goed is om zijn spieren te trainen. Maar hij vind het ook nog eens hartstikke leuk om Angela weer te vinden, want dan krijg je een heleboel beloningen (de knuffels die hij krijgt vind hij leuker dan de koekjes omdat zij een grote vriendin van hem is).

In het begin was de fysio bij Sylvia wel heel erg spannend, maar het scheelt dat hij Sylvia heel lief vind, daarom gaat hij altijd wel heel erg graag naar haar toe.

Vandaag zijn we voor de laatste controle bij Tobias geweest. We mogen doorgaan waar we mee bezig zijn, want de spieren in zijn linker achterpoot zijn alweer beter ontwikkeld dan net voor de operatie. Dus dan durf ik wel te zeggen ‘Operatie geslaagd'.


Meer klantervaringen

Slangenmens Bizzy krijgt alles uit

Slangenmens Bizzy krijgt alles uit

Dit is onze 8 jarige Bizzy. Vorig jaar heeft ze elders een TTA ondergaan na het scheuren van de kruisband. Uiteindelijk met goed resultaat maar ze heeft toen wel lang hinder gehad van het plaatje onder de wond.

Lees verder
 
Flip kan weer echt kat zijn!

Flip kan weer echt kat zijn!

Niet helemaal op zijn gemak voor de foto.

Lees verder
 
Dag, ik ben Syb.

Dag, ik ben Syb.

Nogal druk van mijzelf. En ik sta ook vlug op mijn achterste poten.

Lees verder