Klantervaringen 

 

Liz, een jonge franse bul met Patella luxatie

Liz, een jonge franse bul met Patella luxatie
Bij onze Franse Buldog Liz van 10 maanden werd door onze dierenarts in Vinkeveen patella luxatie (loszittende knieschijf) bij haar linker achterpoot geconstateerd.

Aangezien dit een complexe ingreep is werd Liz doorverwezen naar een dieren orthopeed in Amsterdam. Voor goede zorgverantwoording richting Liz heb ik gelijk gebeld voor een afspraak en kon na het weekend terecht voor een consult. Voor de zekerheid heb ik toen nog maar even per mail gevraagd, aan wat voor kosten ik moest gaan denken. Hierop kwam een reactie terug dat het consult ivm röntgenfoto's rondom de €300,00 zou gaan kosten, maar dit kon zelfs ook nog meer worden. De operatie zelf begon bij €1.000,00 met een eventuele uitloop na een hoger bedrag. Dus even snel gerekend kwam ik al op een startbedrag van €1.300,00 en dit zou met een aantal terugkom consults en tegenvallende operatie al gauw richting de €2.000,00 gaan. Toen ik vergelijkingsprijzen ging opvragen in Google kwam daar maar één dierenkliniek met prijsvermeldingen over een patella luxatie operatie omhoog, en dit was Dierenkliniek Steenwijk.

Opvolgend heb ik toen gelijk gebeld en werd vrij snel teruggebeld door de dierenarts Tobias van der Vlerk om de status van onze hond Liz te bespreken. Met deze informatie wist Tobias genoeg om gelijk een afspraak te maken voor een consult en operatie in één en dat de totaal kosten (incl. röntgenfoto's, medicijnen, controles, etc. etc.) niet meer dan €700,00 zouden gaan bedragen. Binnen een aantal dagen konden we met Liz naar Steenwijk komen en werd na het nemen van de röntgenfoto's voor de juiste diagnose gelijk geopereerd. Een kleine twee uur later konden we Liz na een geslaagde operatie weer ophalen en mee naar huis nemen. Op het filmpje is Liz te zien 7 dagen na haar operatie en loopt ze bijna weer volledig goed. Wel is het van belang dat het voorgeschreven revalidatie proces van 3 maanden goed wordt gevolgd, omdat het behandelde bot en de kruisbanden de tijd nodig hebben om goed te kunnen herstellen. Dus kortom voor ons én Liz was de Dierenkliniek Steenwijk een zeer positieve ervaring en zeker de moeite waard geweest om wat kilometers vooraf te leggen.

Hierbij een update over Liz haar herstel, waarbij het filmpje en de foto vandaag 7 dagen na de operatie zijn genomen. Het is onvoorstelbaar, maar Liz loopt bijna geheel weer goed en kost het ons meer moeite om haar rustig te houden.

Wij houden ons strikt aan het revalidatie, zoals voorgeschreven door jullie. Al is dit wel een hele opgave door Liz haar enthousiaste karakter.

 


Meer klantervaringen

Boss kan de wereld weer aan

Boss kan de wereld weer aan

Ik vind het zo bijzonder hoe Boss herstelt van zijn operatie (3 juli 2020) aan zijn rechter achterpootje. Het gaat zo goed en voorspoedig.

Lees verder
 
Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Jagertje Bas moet nog even geduld hebben...

Hallo allemaal,

Het gaat al heel goed met mijn poot. Woensdag 14 augustus 2019 ben ik geopereerd. Vrouwtje zegt dat ik al te actief ben, ik loop al zelfs weer op mijn geopereerd pootje. 

Lees verder
 
Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Kyara: van een heel verveeld hondje weer terug naar een vrolijke dame

Op 28 juni 2019 is Kyara geopereerd aan haar rechter achterpoot d.m.v. een Tight Rope. door Tobias. Kyara had een gescheurde kruisband. Ik heb voor de Tight Rope gekozen omdat uit de foto's bleek dat Kyara ook nog HD in beide heupen heeft. Kyara is net 3 jaar geworden.

Lees verder