Klantervaringen Laparoscopische sterilisatie 

 

Sterilisatie van Byoux

Sterilisatie van Byoux
Onze 2½ jarige Tibetaanse Spaniel Byoux is op 9 mei 2012 gesteriliseerd door middel van een laparoscopische sterilisatie.

We mochten bij de ingreep aanwezig zijn. Op een  zorgvuldige en liefdevolle wijze werd Byoux klaargemaakt om de sterilisatie te ondergaan.

In het kaalgeschoren buikje werden twee hele kleine sneetjes gemaakt om de apparatuur in te steken. We konden heel mooi meekijken op een computerscherm. We kregen eerst een kleine 'rondleiding' door de buik . Daarna werd een eierstok opgezocht en al rap kwam het afgeknipte eierstokje door één van de twee gaatjes naar buiten. Byoux werd op de andere zij gekanteld en het proces werd herhaald voor de andere eierstok. De kleine sneetjes werden dichtgenaaid.

In een half uur tijd was de klus geklaard en werden de tandjes van Byoux nog even ultrasoon gereinigd. Na anderhalf uur werd ze wakker en reageerde wat paniekerig. Ach, die verdwaasdheid, door de narcose, hoorde er bij. Het duurde thuis wel even voor ze weer goed bij haar positieven was. Gewoon lopen was er niet bij; ze rende wat onbeholpen in haar rompertje rond en schoot snel weer in haar mandje.

Elke dag zagen we haar vooruit gaan: ze rende minder, ze at en dronk weer normaal  en ze kwam weer vaker uit haar mandje. Na een dag of 4 huppelde onze vrolijke "meid" weer rond.  Na 10 dagen moest ze nog even terugkomen voor controle : alles was oké! Ze kan nu het hele jaar door ravotten met haar vriendjes.

Dankjewel, team van Tobias voor de zorgvuldige manier van handelen en omgaan met Byoux!


Meer klantervaringen

Evi en haar stoeipakje

Evi en haar stoeipakje

Het is alweer even geleden en toch wil ik jullie nog even wat foto's sturen. Dat had ik namelijk beloofd.

Lees verder
 
Eve haar sterilisatie

Eve haar sterilisatie

Met Eve gaat het prima, ze ligt en slaapt nog wel veel, maar ze heeft ook al stiekem een brokje van de kat gestolen dus met de eetlust zit het goed!

Lees verder
 
Beagle Coco

Beagle Coco

Op 27 maart 2018 is onze Beagle Coco laparoscopisch gesteriliseerd. De begeleiding en nazorg hebben wij als zeer deskundig en betrokken ervaren.

Lees verder