Klantervaringen Laparoscopische sterilisatie 

 

Nova werd op 6 maanden leeftijd gesteriliseerd

Nova werd op 6 maanden leeftijd gesteriliseerd
"De dag na de operatie voelde ze zich weer een hele dame."
"Ik kan rustig zeggen, deze methode is absoluut een aanrader!"

"Wij hebben een American Staffordshire terrier Nova (teefje) van zes maanden oud.
Ze heeft al het nodige meegemaakt en had een moeilijke start. Ze is in de buurt van Leeuwarden geboren in een nestje van 6. Helaas had de moeder Demodex een (deze huidmijt wordt ook wel eens puppyschurft genoemd). Doordat de moeder dit had en de pups na de geboorte te weinig weerstand hebben, zijn de pups ook met Demodex besmet. De fokker heeft de moeder en de pups niet op tijd en goed behandeld. Met als gevolg dat alle pupjes ernstig last hadden van Demodex.

Ik heb me goed laten informeren door mijn oude dierenarts en de nieuwe dierenarts.
En was goed op de hoogte van het behandelplan: wassen met speciale shampoo en pipetjes om huidmijt te weren en zorgen dat de weerstand omhoog gaat. Helaas heeft dit niet voor alle pupjes uit het nest mogen helpen 4 van de 6 zijn overleden door niet op tijd te kunnen starten met de behandeling. De dierenbescherming heeft zich ondertussen met deze zaak bemoeid en huisbezoeken gebracht aan de nog twee levende pupjes om te kijken hoe het gaat.

Nu Nova 6 maanden is konden wij haar laten steriliseren en wel een op speciale manier. Tobias (de Dierenarts) vertelde dat in deze praktijk op de nieuwe manier geopereerd wordt. Laparoscopisch oftewel via een kijkoperatie. Ze maken twee kleine sneetjes in de buik en via een kijkoperatie wordt ze geholpen.

Ik moet zeggen; dit is voor de hond vele malen fijner. Daar ze minder pijn in/aan de buik heeft en het herstel gaat vele malen sneller dan de ouderwetse manier. Nova was nog even een beetje duf van de narcose maar de volgende dag voelde ze zich weer een hele dame. Een echte spring in het veld, ik heb haar dan ook een beetje moeten beperken om het herstel voorspoedig te laten verlopen.
Maar ik kan rustig zeggen, deze methode is absoluut een aanrader!"


Meer klantervaringen

De operatie van Borre

De operatie van Borre

Borre is vroeg in de ochtend geholpen. We werden erg vriendelijk ontvangen en hoefden niet te wachten. Er werd direct uitgelegd wat er zou gebeuren. We mochten Borre zelf vasthouden bij het onder narcose brengen. Daarna gingen wij weg en een klein uur later werden we gebeld dat de operatie goed gegaan was.

Lees verder
 
Jayda

Jayda

Hallo, Dit is Jayda, zij is op vrijdag 9 augustus 2019 laparoscopisch gesteriliseerd in Steenwijk. Leuk en vriendelijk team mensen. 

Lees verder
 
Lola

Lola

Onze hond is vorige week laparoscopisch gesteriliseerd. Inmiddels gaat het rompertje onder toezicht uit en knapt ze goed op. Het personeel van de kliniek was heel vriendelijk en nam alle tijd voor haar. Wij zijn erg tevreden.

Lees verder