Gebitsreiniging 

 
Gebitsreiniging

Veel oudere honden en katten hebben last van een slecht gebit. Het gaat dan vaak om tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees. Wanneer er in dit stadium niets aan gedaan wordt, gaat ook het kaakbot meedoen met als gevolg dat tanden en kiezen los gaan zitten. Dit is erg pijnlijk voor het dier. Honden laten dit vaak wel merken doordat ze minder graag kluiven of minder graag harde brokken eten, aan katten daarentegen zie je vaak niets! 

De ontsteking breidt zich vervolgens steeds verder uit en er verschijnen ziektemakende bacteriën in de bek. Deze bacteriën zorgen voor slechte adem en kunnen ook voor problemen in verschillende organen (hart en nieren) zorgen.

Met het professionele tandartsapparaat in onze kliniek kunnen we tandplak en tandsteen verwijderen. Verder kan er geboord en gepolijst worden. De gebitsreiniging wordt onder narcose uitgevoerd. Wanneer kiezen of tanden los zitten of erg aangetast zijn worden ze getrokken. Uw dier kan prima brokken eten met een paar kiezen minder!!  

 

 

Hierboven ziet u twee foto's van een gebit van een hond. De linker foto is van voor een gebitsbehandeling, de rechter is een foto van na een gebitsbehandeling.

Wist u dat u gratis het gebit van uw huisdier kunt laten checken door de dierenarts?
Dit kan (op afspraak) :

- Elke eerste donderdag van de maand in Steenwijk, tel. 0521-320212